Baltagul rezumat, comentarii - Referate Romana
Cauta referate la romana despre  

Baltagul

Intra pe www.DexOnline.Net - dictionar online al limbii romane.
Lucruri pe care trebuie sa le invete elevii despre Baltagul pentru un bac de 10!
Citate importante ale operei
Citatele sunt extrem de importante pentru orice opera, deoarece sunt elemente in jurul carora iti poti contura intregul mod de perceptie asupra povestii si sunt elemente foarte bine punctate in lucrarile de la bacalaureat.

Caracterizarea personajelor principale
Nu neglija niciun personaj din opera. Vitoria Lipan, Gheorghita Lipan sau Nechifor Lipan sunt personaje care trebuie sa fie extrem de bine intelese de orice elev constiincios;

Citeste opera
Desi exista foarte multe rezumate pe care le poti gasi cu usurinta pe internet, este bine sa iti faci timp pentru a citi intreaga opera. Nu este foarte lunga si este chiar placuta de citit, asadar, ai toate motivele sa iei cartea in mana si sa incepi sa citesti. In felul acesta, ideile principale vor putea fi conturate de catre tine iar concluziile trase te vor ajuta foarte mult sa faci o lucrare perfecta in momentul in care mergi la bacalaureat.

Nu neglija personajele secundare
Desi nu sunt personajele in jurul carora se invarte opera, Calistrat Bogza si Ilie Cutui trebuie sa fie bine cunoscute, pentru a putea fi caracterizate in momentul in care se cere acest lucru . Este bine sa stii ce fel de persoane sunt, sa poti sa ii poti contura in functie de caracteristicile prezentate in carte si sa ii poti compara cu alte personaje.

Trebuie sa poti face o argumentatie la specie
Baltagul este un roman deosebit de orice alt roman, care caracterizeaza personajul principal prin tehnica retrospectivei. Este important sa cunosti tehnica prin care a fost scris si sa reusesti sa faci o argumentatie cat mai buna in ceea ce priveste specia din care face parte.


© 2008 - 2016 ReferateRomana.ro